top of page

DIFERENȚA DINTRE UN COSTUM READY-TO-WEAR ȘI UN COSTUM MADE-TO-MEASURE

Când vorbim despre costume există trei mari categorii de producție, însă astăzi ne vom axa pe două dintre cele mai întâlnite categorii; ele fiind ready-to-wear (RTW) și made-to-mesasure (MTM). Este foarte important să știm diferențele dintre cele două, cât și despre prețul, calitatea și durabilitatea lor. Cesare va pus la dispoziție acest ghid pentru a vă introduce în tainele croiri costumelor MTM. suit, made-to-measure, custom made, man suit, luxury


DIFERENȚA DINTRE UN COSTUM READY-TO-WEAR ȘI UN COSTUM MADE-TO-MEASURE :


CE ESTE READY-TO-WEAR ? 


Un costum RTW este adesea sau chiar mereu cumpărat direct de pe rafturile magazinelor.  Tăietura și stilul fiind determinate deja de brand sau designerul respectiv. Un RTW nu trebuie neapărat să fie și ieftin, desigur există o multitudine de branduri Fast Fashion ( de exemplu: Zara, H&M etc. ), însă noi ne vom raporta astăzi strict la brandurile de lux ( precum Hugo Boss, Dolce & Gabana, Prada etc. ).


Vă vom prezenta câteva caracteristici ale costumelor ready-to-wear:


suit, made-to-measure, made to measure, custom made , man suit , ready to wear
  • primești costumul pe loc, întrucât gama RTW are un stoc format .

  • gama RTW poate fi mult mai accesibilă ( aici nu ne referim la brandurile de lux ) ele având un preț standard cuprins între 500-1000 RON .

  • croiala este una standard, luată direct din tabelul de specificații ( lungimea, lățimea etc. ) asta înseamnă de asemenea ca un costum RTW foarte rar se va potrivi exact marimii corpului dumneavoastră .

  • la costumele RTW construcția sacourilor este realizată prin lipitură/termocolant .CE ESTE MADE-TO-MEASURE ?

 

Experiența creării unui costum MTM în atelierul Cesare începe de la alegerea materialelor și tipul croielii pe care îl dorești, luare măsurătorilor și continuă pe tot parcursul vieții costumului.


Uite câteva caracteristici are costumelor made-to-measure:


suit, made-to-measure, made to measure, custom made, measurings, man suit
  • în comparație cu RTW costumele MTM sunt produse  la comandă din materiale premium, deci se definesc prin piese vestimentare croite pe măsura clientului, respectând armonia și estetica stilului personal.

  • timpul de așteptare este mai mare decât la costumele RTW, însă raportul calitatea-preț este mult mai bun .

  • la costumele MTM avem variația de half canvas și full canvas ( O construcție half canvas începe de la umărul căptușit și se extinde până la aproximativ jumătatea taliei sacoului, acest lucru oferă o structură robustă și bine modelată a umerilor, asigurând, totodată, o îngustare elegantă spre talie. Când vorbim despre o  construcție full canvas aceasta se extinde  până în partea de jos a feței sacoului, creând o structură mai complexă, greutate suplimentară și permițând sacoului să se muleze cu precizie ridicată pe forma trunchiului. ) .

  • la costumele MTM se pot personaliza detalii precum : țesătura, tipul de rever, culoarea nasturilor, a butonierelor, scris personalizat - cu un mesaj specific etc. .

  • în cazul costumelor MTM timpul de așteptare este de aproximatv de 20-30 de zile după plasarea comenzii .

  • prețul mediu este cuprins între 550-1000 EURO .


Nu uita FII SUPER'S !


Articol redactat de: Radu Sorana-Andreea și Nistor Mircea


suit, made to measure, made-to-measure, custom made , man suit , luxury , finesse32 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page